Waterballet in Frankrijk

image003Denk je eindelijk aan het slechte weer in Nederland te kunnen ontsnappen en dan kom je hier ook in de regen terecht, dat noemen ze nu van de regen in de drup raken haha. Mijn T shirts komen niet uit de koffer de jassen wel gelukkig had Jeroen de dierenarts van het Belgische team mij door de telefoon al gewaarschuwd voor het noodweer hier dus snel nog warme kleren ingepakt voor vertrek. Na een reis van 8 uur die voorspoedig verliep kwamen we om 10 uur aan op het wedstrijdterrein waar de firma Peeden uiterst vakkundig in recordtijd alle spullen van ons uit de trailer heeft gehaald en naar de stal gebracht, wat een luxe dat we zelf niet hoefden te shouwen met die zware spullen, heerlijk!!  Ondertussen kreeg Flylight een medische test om te kijken of hij goed gezond was, daarna mocht hij op stal en ben ik onze westernruiter af gaan zetten op het andere terrein. Borita was erg boos dat ze zonder haar knappe vriend verder moest reizen, maar op haar stal aangekomen liepen ook veel knappe mannen rond dus dat maakte veel goed haha! Daarna paard verzorgen,wandelen, met iedereen een praatje maken want het lijkt net een grote familie hier op de Para wedstrijd. Na een lange dag en een nacht overslaan waren we om 20.00 uur eindelijk in het hotel, we hebben helaas weer geen Hilton maar het is lekker kort bij dus dat maakt veel goed en we slapen er toch alleen maar.

image004Maandag eerste wedstrijd van Yonatan en Flylight, het losrijden gaat super en ook in de ring was hij zo braaf, ik was apetrots op mijn ventje. Yonatan reed zeer geconcentreerd zonder grote fouten met maar een vijf op zijn protocol dus daar was ik heel blij mee, met een score van 64.84 werd hij twaalfde maar de punten waren niet te royaal en nummer 7 tm 12 zitten kort bij elkaar. Morgen moet hij weer en als hij dan net wat flitsender kan rijden,zoals we vandaag geoefend hebben moet hij toch een aantal plaatsen op kunnen klimmen. Flylight krijgt steeds meer fans!!!! Vanmorgen kreeg ik de schrik van mijn leven, de klets natte  spullen van yonatan en een deken van flylight hing in mijn douche te drogen, ik haal alles weg loop weer mijn slaapkamer in ,ik draai me om en daar zit me toch een joekel van een spin op de muur, niet te filmen dus ik spring op bed en kijk nog eens brrrrrr zo groot als een vogelspin maar dan iets dunnere poten en ja hoor hij zit natuurlijk net langs de deur naar de gang. Daar sta je dan op bed haha ,ik kon er door het raam ook niet uit dus moed verzameld en langs de muur geslopen richting deur en snel de gang op gerend naar de balie en voordat die suffe fransen hier dan snappen wat je bedoelt…….. Maar gelukkig kom je met gebarentaal een heel eind en heb ik ze mee naar de kamer getrokken en verteld dat ie nu meteen gevangen moest worden, ik ben zelf op de gang gebleven hihi en ik hoorde ze gillen, ze hebben de verwarming van de muur gelopen maar dood was ie…. Nou ik was gelijk klaarwakker kan ik jullie wel vertellen en ga nu een beetje schuw mijn kamer binnen!!

Daarna zijn we naar de western geweest want Elad moest om 9.30 al rijden, dus zaten we tussen de gillende cowboys op de ruiter tribune, het gaat er daar wel een beetje anders aan toe zeg haha maar het was heel leuk om naar te kijken en luisteren, Borita deed het heel goed en had bijna 70 punten, plaatsing weet ik nog niet.  Yonatan moet morgenvroeg om 9.08 rijden dus vroeg op want we horen nu, om 20.30 de tijd voor morgen pas en ik moet nog vlechten ook. Tot morgen allemaal…….