Pensionstal

Pensionstal Schellekens staat garant voor een perfecte verzorging van uw paard/pony, ruime lichte goed geventileerde stallen, rust en regelmaat op stal, weidegang, goede kwaliteit bodems, voeding van hoge kwaliteit,professionele en gediplomeerde begeleiding, kortom het welzijn van uw paard staat bij ons op stal voorop!

Daarnaast staan wij bekend om de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid zodat niet alleen uw paard maar ook u zich bij ons op stal prima thuis zult voelen

Wat kunnen wij u bieden:

 • 35 ruime boxen van 3×3 meter met luik en geïsoleerd dak
 • 2 royale was/poets plaatsen met warm/koud water
 • 2 aparte poets/opzadel plaatsen
 • binnenmanege met geïsoleerd dak, 20 x 40 meter
 • binnenmanege met geïsoleerd dak , 15 x 30 meter
 • buitenbak met drainage en vaste sproei installatie , hout omheind , 20 x 60 meter
 • trainingsmolen voor 4 paarden met equipad bodem
 • royale hout omheinde longeercirkel met drainage in de bodem
 • weidegang, ca. 2 ha. weiland dat verdeeld is in 35 goed omheinde weilanden
 • Royale zadel kasten
 • paarden/pony’s gaan elke dag, 7 dagen per week,  aan de hand naar buiten
 • goede kwaliteit en vooral voldoende stro, kuilhooi, krachtvoer voor Uw paard
 • professionele en gediplomeerde begeleiding
 • grote verharde parkeerplaats
 • trailerstalling
 • gezellige en royale verwarmde kantine
 • bosrijke omgeving
 • privé lessen, ook op onze dressuur paarden
 • aparte ruimte met warmtelampen  voor Uw paard
 • verhuur via Becx Verhuur van 2 paards paardenvrachtwagens www.paardenwagenhuren.nl

De stallen, poetsplaats en binnenmaneges bevinden zich in een gebouw zodat u bij slecht weer niet naar buiten hoeft. Het hele complex heeft een geïsoleerd dak waardoor het in de zomer lekker koel blijft en in de winter juist lekker warm aanvoelt.

Er zijn 4 grote roldeuren aan de achterkant en 2 grote deuren aan de voorkant zodat we goed kunnen ventileren en het stalklimaat zelf kunnen regelen.

De kleine binnenmanege wordt gebruikt om te longeren, paarden los te laten, paarden zadelmak te maken, dus ook met slecht weer kan Uw paard altijd zijn energie kwijt.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel!

De royale en lichte poets/was/opzadelplaatsen zijn voorzien van warm en koud water, verder hebben we nog 2 aparte royale opzadelplaatsen.

De paarden worden elke dag binnen en buiten gezet door ons, bij extreem slecht weer gaan ze in de kleine binnenmanege los.

De trainingsmolen heeft een equipad all weather bodem zodat deze altijd te gebruiken is, gebruik hiervan zit  bij de pensionprijs inbegrepen.

Elke klant krijgt een eigen royale zadelkast met slot.

Onze met hout omheinde buitenmanege heeft drainage en een toplaag van zand met een klein beetje leem zodat de bovenlaag altijd mooi stevig blijft zonder hard te worden.

De met hout omheinde longeercirkel heeft een doorsnede van 15 meter en heeft een goed gedraineerde bodem, bij slecht weer kunt u gebruik maken van kleine binnen manege om te longeren.

Elke dag worden de stallen gedaan,  de paarden hebben altijd een hele royale portie stro in de stal.

De paarden/pony’s krijgen 2 keer per dag krachtvoer, 1 x per dag slobber, en een royale portie kuilhooi. De hoeveelheid voer wordt met de klant bij aankomst overlegd en indien gewenst en nodig door ons aangepast. In de paddocks hebben we slowfeeders geplaatst voor de paarden zodat ze altijd over voldoende kuilhooi beschikken als ze buiten staan en zoveel kunnen eten als ze willen.

De paarden worden altijd gezamenlijk ontwormd, nieuwe paarden worden bij aankomst altijd meteen met Equest ontwormd, dit om besmetting van onze weilanden te voorkomen.

We maken op Dressuurstal Schellekens altijd gebruik van de zeer kundige diensten van dierenartspraktijk Sint Oedenrode, dierenarts Wouter Demey van deze praktijk begeleidt tevens de paarden die naar internationale wedstrijden gaan.

Osteopaat Frank Dircxs komt iedere 6 weken bij ons op stal om de paarden te contoleren en, indien nodig, te behandelen. Op die dag behandelt hij ook mensen, U kunt zich voor een controle opgeven bij Miranka.

Hoefsmid Johan Sleegers uit Lieshout is al meer dan 20 jaar onze huissmid, hij is een vakman en tevens specialist op het gebied van moeilijke voeten. Op donderdag is Johan bij ons op stal aanwezig. Na iedere behandeling wordt in een speciale map ingevuld wanneer Uw paard weer gedaan moet worden, zodat Uw paard altijd op tijd naar de smid gaat.

Ook hebben we een dekenwasservice, Lia van Dominick paardendekens komt deze regelmatig ophalen en ze weer keurig gewassen terugbrengen.

Onze paarden zijn verzekerd bij Hippo paardenverzekering, agent voor onze stal is Dhr. Ton Schepens.

Miranka Schellekens, gediplomeerde en zeer ervaren ORUN instructrice verzorgt de dressuurlessen op ons bedrijf. Er zijn fijn gereden leerpaarden aanwezig dus mocht u geen eigen paard hebben en toch privé les willen op een fijn getraind paard (ook voor beginners) dan kunnen wij ook daar in voorzien.

Vanuit onze gezellige, royale rookvrije en verwarmde kantine kunt u in de binnenmanege kijken. De koffie, thee, limonade en natuurlijk de koekjes staan er altijd klaar voor u. Ook is er een tv aanwezig. De kantine is een gezellige ontmoetingsplaats voor onze klanten, in de zomer kunt u ook gebruik maken van ons terras.

De stallen en kantine zijn voor klanten van maandag t/m vrijdag geopend tot 22.00 uur, op zaterdag en zondag tot 20.00 uur, mocht U op wedstrijd gaan en u komt later thuis, geen probleem!