De ruiters vertellen…

Op deze pagina delen de klanten van Dressuurstal Schellekens hun verhaal over de ervaringen op stal en trainingen van Miranka.


Amit Hasdai

image034Ik ben Amit Hasdai, 28 jaar oud en ik woon in Israël. Doordat ik neergeschoten ben geweest heb ik 2 jaar moeten revalideren. Mijn rechter been en hand functioneren slecht, ik hoor maar aan één oor, doordat ik heel veel bloed verloren had heb ik ook ernstig hersenletsel opgelopen. Daardoor spreek ik niet zo goed Engels en heeft Miranka Hebreeuws moeten leren om mij les te kunnen geven. Het is voor mij heel moeilijk om nieuwe dingen aan te leren, gelukkig geeft Miranka nooit op, blijft naar oplossingen zoeken voor mijn problemen en heeft ze geen medelijden met me. Ze zegt altijd tegen me niks is onmogelijk, je moet er voor gaan, is het niet linksom dan maar rechtsom, maar lukken gaat het. De eerste keer ben ik 3 weken bij Miranka geweest, het was zwaar en afzien maar wat heb ik veel geleerd!  In 2008 hebben we het paard Nightfever van Miranka gekocht, we hebben hem mee naar Israel genomen en ik reed de wedstrijden in Europa op een leenpaard genaamd Sultano. Met Sultano wist ik een elfde plek te behalen op de wereldruiterspelen in Kentucky en daar was ik heel blij mee.

Vorig jaar heeft FIDF uit Amerika, een groep Israeliers die geld inzameld voor oorlogsslachtoffers die Paralympische sport willen beoefenen, voor mij het paard Ubelisk gekocht van Miranka. Een mooie zwarte ruin van 174 groot, met hem heb ik vorig jaar een mooie vierde plaats behaald tijdens een CDI wedstrijd in Mulhouse, Frankrijk met een score van dik 68%, een persoonlijk record. Ubelisk is in Nederland gebleven en wordt door Miranka voor mij getraind.


Bo Molenbergimage020

Ik ben Bo Molenberg, 12 jaar en sinds augustus 2012 eigenaar van D-pony Jay. (Mister Jay van Orchid’s).

Nadat we 2,5 jaar een pony hebben gehad die niet zo braaf was heb ik even geen eigen pony gehad en enkel les gehad op de manege. Na lang zeuren zijn mijn ouders toch weer mee op zoek gegaan naar een pony maar die moest dan wel heeeeel braaf zijn, gelukkig hebben we die gevonden in Jay. Ik moest zelf op zoek naar een pensionstal in de buurt en via internet zijn we bij Dressuurstal Schellekens in Best terecht gekomen. We vonden het meteen geweldig, lekker in de buurt, mogelijkheden voor binnen en buiten rijden en goede begeleiding. Door de lessen van Miranka en een hele brave pony heb ik mijn zelfvertrouwen in het paardrijden weer terug gekregen. Ik heb heel veel geleerd maar ben ook heel hard gegroeid waardoor ik binnenkort de overgang naar een paard zal gaan maken. Op vrije dagen ga ik graag naar stal om mee te helpen en soms mag ik dan andere paarden uitstappen of voorrijden.


Bodi Snel

Hoi! ik ben Bodi en ik ben 14 jaar oud. image041Ik heb allerlei sporten geprobeerd, maar  ik vond niets leuk. Tot ik paardrijden ging proberen, dat vond ik echt leuk! Ik ben met 8 jaar  begonnen met paardrijden op een manege en al snel wilde ik iedere dag rijden! Op de manege waar ik reed hadden ze de mogelijkheid om een pony te leasen.  Ik heb ongeveer 2 jaar op verschillende lease pony’s gereden en daarvan heb ik veel geleerd. Inmiddels had ik mijn ouders overtuigd dat een eigen pony hebben toch echt was wat ik wilde, en toen ik elf was kreeg ik mijn eerste eigen pony met de naam Joy 4 Ever. Ik heb met Joy hard getraind om hem klaar te stomen voor de wedstrijden. Na een jaar hard werken kon ik eindelijk op wedstrijd maar tegen de tijd dat hij eindelijk leuk begon te presteren werd Joy heel erg ziek en hebben we helaas afscheid van haar moeten nemen! Ik heb er veel verdriet van gehad maar wilde natuurlijk verder!

Het was een moeilijke beslissing maar ik ben uiteindelijk voor een jonge pony gegaan met de naam King of Jazz. Het was een erg brave lieve pony,  maar inmiddels blijkt dat hij een pittig karakter heeft wat niet altijd even makkelijk is. Ik heb een paar keer een buitenrit gemaakt op Jazz, en hoop dat ik dit in de toekomst weer kan doen. Ik ben het vertrouwen in Jazz even kwijt geweest, maar Miranka heeft ervoor gezorgd dat dat weer langzaam is teruggekomen. Hij blijkt ook heel wat in zijn mars te hebben en ik hoop met Jazz nog wat te kunnen bereiken. Sinds september 2011 ben ik bij Miranka Schellekens terecht gekomen, en zij heeft mij ontzettend goed geholpen om mijn pony weer onder controle te krijgen. Ik heb al enkele wedstrijdjes gereden onder begeleiding van Miranka en ik ben daar super tevreden over! Ik ben ook ontzettend blij met alle support die ik krijg, want alleen zou ik het niet kunnen. Ik ben ontzettend blij met de stalling en alle vriendelijkheid van de mensen op stal. Het is er altijd heel gezellig en er liggen heel veel lekkere snoepjes en koekjes. Ik hoop hier nog lang te blijven en veel te leren!


Britney van Herk

Hallo allemaal, ik ben Britney van Herk en ik ben 13 jaar.image019

Vanaf mijn 7de jaar rijd ik al pony. Ik ben begonnen met mijn super lieve B-pony genaamd Roosje. Roosje heb ik 1,5 jaar gereden en ik heb hier erg veel van geleerd, maar bovenal heb ik door Roosje het plezier van pony rijden ervaren. Op een gegeven moment werd Roosje voor mij te klein en zijn we op zoek gegaan naar een grotere pony. Dit werd een 4 jarige C- pony genaamd Bailey, maar door pure pech hebben wij Bailey na 7 maanden helaas in moeten laten slapen.Nu rijd ik mijn valk D- pony Amour.Amour is een nu 18 jarige Welsh ruin.In december 2009 ben ik D-B met hem gestart en nu rijd ik Z1 met winstpunten voor het Z2. Met Amour ben ik D-B, D-L1, D-M1, D-M2 en D-Z1 reserve kringkampioen van de kring Oirschot geworden en in elke klasse afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen.In de klasse D-M2 ben ik ook afgevaardigd naar de KNHS Nederlandse Kampioenschappen waar ik de 9de plaats heb behaald.Naast individueel rijd ik met Amour ook afdelingsdressuur.Met afdelingsdressuur heb ik vier en zestallen klasse L gereden en zijn we Brabants en Nederlands kampioen geworden.Onlangs ben ik ook een nu 5 jarige Welsh merrie genaamd Sharietha gestart.Sharietha heb ik zelf zadelmak gemaakt en ben ik nu verder aan het doorrijden. Met haar ben ik ook reserve kringkampioen in de klasse D-B geworden en afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen. Haar start ik nu in de klasse D-L1 met winstpunten voor de klasse D-L2.Naast Sharietha en Amour ben ik ook bezig met het klaarmaken van een 4 jarige Welsh merrie genaamd Roxette.Roxette heb ik ook zelf zadelmak gemaakt, haar wil ik binnenkort op wedstrijd uitbrengen. Sinds enige tijd les ik regelmatig bij Miranka , zij is net als ik erg gedreven. Miranka begeleid mij met alle drie mijn pony’s, en daar ben ik erg blij mee. Het is erg gezellig zowel tijdens als na de les en ik heb in korte tijd al veel van haar (bij)geleerd.


Charlotte van Dijk

image012Mijn naam is Charlotte van Dijk, ik ben 19 jaar oud en woon in Sint Oedenrode. Al als klein meisje kom in bij Victor en Miranka op stal, ik mocht altijd meehelpen met paarden poetsen en verzorgen en dat vond ik helemaal geweldig. De spontaniteit van Miranka maakte dat ik altijd uitkeek naar deze momenten, ze was voor mij als een tweede moeder. Ik kon mijn geluk niet op toen ik mijn eigen paard Nino Moreno kreeg, ik mocht van mijn vader gaan lessen bij Miranka en daar heb ik heel veel geleerd. Helaas werd mijn vader ernstig ziek en moesten we Nino verkopen, toen zat ik even in een dip en heb ik enkel jaren weinig gereden maar ik kwam nog wel regelmatig op stal.

Ik kon mijn geluk niet op toen Miranka mij belde met de vraag of ik een paar paarden van nieuwe pensionklanten bij wou rijden, dit was als een droom voor mij omdat ik zelf geen eigen paard kan betalen. Jack en Snoozer zijn 2 hele fijne paarden en ook de eigenaren zijn geweldig leuke mensen. Doordat ik weer elke dag kan rijden ben ik helemaal opgefleurd, ik mag vaak mee op wedstrijd om te helpen en de sfeer op stal is kei goed, we hebben het erg gezellig samen dus ik hoop op nog veel gezellige en leerzame jaren op stal bij Victor en Miranka.


Daphne Meulenbroeks

Op 22 september 2012 werd de allereerste Rabo para talentendag gehouden in Ermelo. Ik heb hier les gehad van Adelinde Cornelissen en werd uiteindelijk geselecteerd voor het Rabo talentenplan 2012/2013. Via het Rabo talentenplan ben ik terechtkomen bij Miranka, aangezien ik voor de regio trainingen ingedeeld ben bij haar. Nu ik dit verhaaltje typ heb ik er een 6 tal trainingen op zitten en ik merkte al vanaf de eerste training erg veel verschil. Miranka heeft me nu al veel meer een team weten te maken met mijn paard, genaamd Zazia. Vooral de ontspanning en tempocontrole zijn erg hard vooruitgegaan. Hierdoor komen we nu steeds meer toe aan het nog meer schakelen en verzamelen, waarbij ik nu nog meer merk dan voorheen dat Zazia nog veel meer in haar mars heeft en dat alle oefeningen nu al veel beter gaan.

Het enthousiasme van Miranka en de sfeer op stal zijn super fijn, waardoor ik er iedere keer weer naar uit kijk om te gaan trainen!


Devenda

Hallimage002o ik ben Devenda van de Weijer samen met mijn paard Orritmic of terwijl Oreo zijn wij in Oktober 2013 bij Miranka en Victor op stal gekomen. Voordat ik bij Miranka en Victor op stal kwam had ik totaal geen lol meer in het paardrijden ik kreeg Oreo amper aan het lopen.. geen een instructrice wist raad met ons probleem totdat ik ging lessen bij Miranka! De manier van lessen zorgde ervoor dat ik de lol en de ontspanning weer terug kreeg in het rijden en het vertrouwen in mijn paard is ook weer helemaal terug! Naast dat ik hier pension klant ben loop ik ook nog 2 dagen in de week stage op Dinsdag en woensdag dit omdat ik een opleiding in de paardenhouderij volg. Ik leer erg veel op het bedrijf doordat ik veel dingen in de praktijk mag doen en het altijd gezellig onder elkaar is! ik hoop dat ik nog lang met plezier op deze stal te kunnen blijven!


Dorine Ruyters

image017Hallo allemaal, ik ben Dorine Ruyters. Samen met mijn vriend hebben ik een 7-jarige dressuurmerrie; Crystal-Frieda, stalnaam Polleke. Pol is een Welt Hit II x Donnerhall x Zeoliet die door ik uitbreng op M-niveau. Na een blessure zijn we voor instructie terecht gekomen bij Miranka.

Vanaf het eerste moment beviel dit erg goed en omdat Victor en Miranka de stallen zo netjes op orde hebben, hebben we uiteindelijk besloten om het vorige onderkomen van Pol te verwisselen voor Stal Schellekens.


Femke van der Horst

image037Hoi! Ik ben Femke van der Horst, 18 jaar en ik woon in Best. Ik rij Ollie (eigenlijk Oxcint) met veel plezier, en sinds kort ben ik gestart in de M met hem. Dit natuurlijk dankzij de begeleiding van Miranka. Zij begeleidt mij al vanaf dat ik mijn eerste eigen paard kreeg, dit was in 2007. Helaas had ik met dit paard, Silvano, niet veel geluk en moest hij na vele blessures worden ingeslapen. Gelukkig mocht ik van Miranka af en toe op haar paarden rijden, en dit doe ik nog steeds graag. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin op stal, er is altijd wel iets te beleven! Ook vind ik het heel leuk om mee te gaan op wedstrijd met Gert en de andere ruiters, en bijvoorbeeld een show te rijden met de hengst Ravel. Het is altijd erg gezellig op dressuurstal Schellekens, en ik hoop dat ik er nog lang een leerzame en leuke tijd zal hebben!


Gert Bolmer

image016Ik train sinds 1999 bij Miranka Schellekens in Best (NB). Zij heeft een eigen dressuurstal, Dressuurstal Schellekens. Het verdient misschien wel enige uitleg waarom ik vanuit Twente al jaren naar Brabant ga voor mijn lessen.

Zoals al gezegd bij over mij kwam ik in 1999 vrij onverwachts in het Nederlands team terecht voor het WK in Denemarken. Miranka werd een paar maanden voor het WK benoemd tot bondscoach t/m de Paralympics van Sydney in 2000. In de voorbereiding op het WK werden er een aantal trainingen georganiseerd en kwam ik voor het eerst in Liempde. Daar wachtte mij nogal een cultuurshock qua rijden. Bij Miranka ligt de nadruk vooral op het door het lijf laten lopen van het paard, en hoewel het bepaald niet vanzelf ging werd mijn paard er wel veel fijner van.

Het WK verliep zeker gezien de omstandigheden erg goed, dus dat smaakte duidelijk naar meer. Al tijdens het WK kreeg ik te horen dat we bij thuiskomst op zoek zouden gaan naar een eigen paard, en die werd ook vrij snel gevonden. Vanaf die tijd heb ik al mijn vakanties gespendeerd in Brabant, en sinds ik mijn rijbewijs heb ben ik ongeveer net zoveel in Brabant te vinden als thuis.

De belangrijkste reden dat ik na al die jaren nog steeds bij Miranka train is denk ik dat ze niet alleen ontzettend goed les kan geven, maar ook mijn paard kan trainen zodat ik er optimaal mee kan presteren. Als zij mijn paard rijdt, rijdt ze dus niet zozeer om zelf lekker te kunnen rijden en allerlei kunstjes te doen, maar om te zorgen dat het paard voor mij zo fijn mogelijk te rijden is. Dit is voor mij zowel in de training als op wedstrijden ontzettend belangrijk, en ik heb gemerkt dat dit lang niet iedereen gegeven is, om het maar voorzichtig te zeggen.

Dit komt deels natuurlijk ook door de enorme ervaring die Miranka heeft in het begeleiden van wedstrijdruiters met een handicap. In Nederland is er denk ik niemand met zoveel (internationale) ervaring als haar. Vanaf 1999 heeft ze vaak meerdere ruiters op alle grote internationale kampioenschappen begeleidt. Mijn prestaties, zowel nationaal als internationaal, heb ik dan ook grotendeels aan haar te danken.


Ilona Goes

image022Hoi, mij naam is Ilona Goes en ik rijd sinds mijn 8ste paard. Dat mijn broer, zus en ik op paardrijden gingen was niet zo heel raar. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op een manege, dus de liefde voor paarden was bij ons heel normaal. Toen ik 12 jaar was, hebben we ons eerste paard gekocht en ben ik al vrij snel dressuurwedstrijden gaan rijden en ben toen tot de Z2 gekomen.

Op mijn 20ste heb ik een ernstig verkeersongeval gehad en heb ik een lange tijd moeten revalideren. Tijdens dit ongeval heb ik o.a. mijn nek op meerdere plaatsen gebroken en heb ik hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik o.a. in mijn rechterarm als mijn rechterbeen minder motoriek en kracht.

In de tijd dat ik aan het revalideren was, heb ik 2 leuke paarden gefokt. Dit zijn ook de paarden waar ik nu mee rijd. Zalisto is een Prok goedgekeurde Ster merrie (Florencio x Gribaldi) en Beautano is een ruin (Santano x Gribaldi).

Toen ik in 2011 deelnam aan de Orun 3e fase (instructeurs opleiding), merkte ik steeds vaker mijn beperkingen en daarom attendeerde mijn instructrice mij op de aangepaste sport. Ik heb me toen opgegeven voor een classificatiekeuring en hieruit kwam Grade III. In december 2011 heb ik voor het eerst met Zalisto meegereden aan een aangepaste dressuurwedstrijd en sindsdien heb ik op leuke evenementen mogen rijden. Het meerijden in de aangepaste sport geeft mij weer extra plezier en is een stimulans om te streven mezelf zo goed mogelijk als ruiter te ontwikkelen!

Toen ik in februari 2012 met mijn vriend een reis van 6 weken ging maken, heb ik Beautano bij Miranka gestald. Omdat Beautano een groot paard is, was hij voor mij niet makkelijk en heb ik gevraagd of Miranka hem wilde trainen zodat ik met hem beter kan rijden. Dit laatste is zeker gelukt en ik ben nu met Beautano hard aan het trainen zodat hij straks ook mee kan naar de wedstrijden.

Jammer genoeg is stal Schellekens niet bij ons om de hoek, maar toch probeer ik minimaal 1 keer per maand naar Best te gaan voor een les van Miranka. Altijd weer leerzaam en gezellig!


Joyce van Oosten

image013Hallo mijn naam is Joyce van Oosten. Geboren in 1985. Doordat ik een nierziekte heb, heb ik op jonge leeftijd veel en hoge doseringen medicatie gehad waardoor mijn botten, spieren, gewrichten en immuunsysteem niet goed zijn ontwikkeld. Hierdoor heb ik gevoels- en krachtverlies, coördinatieproblemen, evenwichtsproblemen, slechte visus en een moeizaam herstel van ongelukjes. Daardoor ben ik blijvend gedeeltelijk verlamd. Ik rijd bij het Nederlands Paralympisch Dressuurteam sinds 2005 en train bij Miranka sinds 2009. Miranka kan mij heel goed inschatten, wat voor dag ik heb, wat kan en wat die dag niet kan in de training. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en weet altijd wel een oplossing wanneer iets even minder gaat. Ze benaderd alles op een positieve manier en weet dit ook zo over te brengen. Samen met mijn man Mattijs als trainer, begeleiding, steun en toeverlaat is dit een gouden team voor mij! Ik rijd ons paard MVO’s Champion, een merrie, afstamming van Corronado x Landgraaf I, ze is spring gefokt, maar door haar fijne en eerlijke karakter het ideale en stabiele paard voor mij. Ik neem deel aan verschillende nationale en internationale wedstrijden. Helaas hebben wij in december 2011 ons toppaard Let’s Go (ruin, Haarlem x Pion)moeten laten inslapen, met hem was ik opgenomen in het A-kader van het Nederlands Paralympisch dressuurteam en heb ik deel mogen nemen aan het Europees Kampioenschap voor ruiters met een beperking in Noorwegen in 2009.  Mijn motto is, ook al heb je een beperking, iedereen kan schitteren op zijn of haar eigen niveau!


 

Joke Euwes

image024Mijn dochter Rianne Pulles en ik zijn sinds november  2012 klant bij Dressuurstal Schellekens.  Ik heb van mijn 7e tot mijn 18e gereden en ben 4 jaar geleden, toen Rianne begon met rijden, ook weer begonnen (na 30 jaar!). Je zou me dus wel een “heropstapper” kunnen noemen.

We hebben eerst bij een “ranch” in Amerika, waar we toen woonden, gereden en daarna bij een manege in Son. Ook hebben we een tijdje gezorgd voor het paard (een Fries) van ons buurmeisje, die door haar studie geen tijd meer had. Helaas (voor ons) werd hij vrij snel verkocht. Je begrijpt: op een gegeven moment waren we toe aan meer dan een paar keer per week op een manegepaard rijden. Toen ben ik op zoek gegaan naar een lease paard, een eigen paard kopen was namelijk wat te hoog gegrepen voor ons.  En toen vond ik, tot mijn vreugde, Nescio, een grote vos. De eigenaar Harrie had een ander paard gekocht  en zocht iemand die zijn oude paard wilde huren. Nescio is een lief en vrij onverstoorbaar paard.  Maar hij heeft Z gelopen, dus we kunnen veel van hem leren.  Ook met zijn eigenaar klikte het meteen.  Daarnaast rijd ik nu ook een paar keer per week ((als Rianne op Nescio rijdt) Snoozer, een grote schimmel, die altijd in de jacht en het springen is gereden.  Zijn eigenaar rijdt hem niet zo vaak, dus is het fijn als ik hem ook zijn benen regelmatig even laat strekken.

Ondanks dat we nog niet zo lang bij Miranka en Victor komen,  voelen we ons er al helemaal thuis. We genieten er vooral van dat alles zo netjes voor elkaar is en er zo goed voor de paarden wordt gezorgd. Ook de lessen van Miranka vinden we erg goed, we hebben al veel geleerd over heel veel overgangen rijden, het juiste gebruik van je handen, een ontspannen zit, etc., etc.

Ik werk als sociaal medisch verpleegkundige bij het UWV bij de afdeling Ziektewet.  Na een dag vol verhalen over ziektes en ellende is het heerlijk om lekker een paard te borstelen en te rijden. Mijn hoofd is daarna weer helemaal leeg. Het is ook erg gezellig op stal en er zijn altijd lekkere koffie, koekjes en snoepjes.  De sfeer is erg goed en iedereen heeft respect voor elkaar, ongeacht op welk niveau je rijdt. Het is een leuke mengeling van allerlei soorten ruiters en paarden, maar het gaat er wel altijd professioneel aan toe.  En er wordt ook veel gelachen, vooral Victor houdt van plagen en grapjes. We hopen nog lang hier te blijven rijden!


Kim van den Boogaard

image003Hoi, ik ben Kim van den Bogaard en ik  ben 16 jaar. Ik ben op mijn 7de begonnen  met paardrijden, en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik heb nu een 6-jarige merrie van Flemmingh X Jazz, genaamd Corvette. Echter heb ik wel mijn beperkingen. Ik ben geboren na een zwangerschapsduur van 26 weken en 5 dagen(!!)Met de nodige consequenties van dien. Ik ben als baby meerde malen geopereerd en heb een aantal hersenbloedingen en klaplongen gehad. Na een half jaar in het ziekenhuis mocht ik eindelijk naar huis, wel met sondevoeding en zuurstof. Dit was ik een maand voor mijn eerste verjaardag kwijt. Toen ik 4 maanden oud was liep ik al bij de fysiotherapeut, en nu nog steeds. Aangezien mijn hersenen ook nog niet goed ontwikkeld waren, was de fijne motoriek  niet  goed, een bal vangen kon ik bijvoorbeeld bijna niet. Ook mijn evenwicht, balans en coördinatie en spierkracht zijn hierdoor niet optimaal.  Hier ondervind ik tijdens het paardrijden nog hinder van. Mijn instructrice, Michelle van Lanen, adviseerde mij om mezelf te laten keuren voor de para-dressuur. Dit om de dispensaties voor de reguliere dressuur. Dit heb ik gedaan, en ze hebben mij ingedeeld in de Grade 3. Mijn vader kende Miranka nog van vroeger en vroeg haar om advies over wat nu het slimste was om te doen. Miranka adviseerde mij om een keer te komen lessen, dan kon ze mij ook zien rijden. Ze liet mij met een lussenteugel rijden. Dit is één van mijn dispensaties. Dit was voor mij het Ei van Columbus! Ook de methode van Miranka klikte super goed. Mijn paard, Corvette, reageerde er heel goed op. We waren allebei meteen om! Sindsdien lessen we iedere week, en gaan we met sprongen vooruit.


Linda Ensink

image009Hallo allemaal, mijn naam is Linda Ensink en ik ben 37 jaar oud. Als klein meisje was ik al helemaal in de ban van paarden. Toen ik 7 jaar werd,  kwamen “eindelijk” de paardrijlessen. Al vrij snel mocht ik paarden van andere mensen gaan rijden, en kwam er daarnaast ook een eigen paard. Ik was een fanatieke dressuuramazone en ging graag op concours. Paarden lopen als rode draad door mijn leven en was dagelijks met ze bezig. Eind januari 2013 kreeg ik een trap van een paard toen ik hem aan de hand aan het stappen was. Mijn onderarm was gebroken, door complicaties en een verkeerde revalidatie, heb ik nu last van een functiebeperking en krachtsverlies van mijn rechterarm en hand. In juli had de arts geen bezwaar meer en mocht ik het paardrijden weer op gaan pakken. In eerste instantie was ik gelukkig, maar dat ging al heel snel over in frustratie! Het rijden ging gewoon niet meer, had veel pijn hulpen kwamen niet door waardoor ik stuurloos was, ik vond er zo niets aan. In die tijd had ik al een keer  op de site van dressuurstal Schellekens gekeken. Kort daarna sprak ik hierover met mijn dierenarts. Ze zei meteen ” weet je wat jij moet doen, ga naar Miranka  zij kan je zeker helpen” een afspraak voor de eerste les was toen zo gemaakt. Wat was ik zenuwachtig met  zo’n beperking op een vreemd paard stappen, daarnaast voelde het als buigen of barsten of het zou een nieuw begin worden of ik zou het paardrijden laten voor wat t was. Ik stapte op Ravel en weg waren mijn zenuwen wat een kanjer en wat voelde t vertrouwd aan. Miranka was duidelijk het oude rijden moest ik vergeten, confronterend, maar  door haar deskundigheid en super adviezen, en het geduld en de  meewerkendheid van Ravel, zat ik al heel snel te glunderen! De beperking stond mij niet meer in de weg om toch te kunnen rijden. Wat ben ik hier blij mee. Ik geniet van elke week  van de les op Ravel , het geeft mij veel energie om door te gaan! Ik ben heel blij dat ik bij dressuurstal Schellekens terecht ben gekomen, er heerst een fijne en ontspannen sfeer, mooie en rustige accommodatie en “blije” en goed getrainde paarden. Ik hoop hier nog veel plezierige en leerzame momenten te hebben.


Loes Lavrijssen

image007Hallo, mijn naam is Loes Lavrijssen. Sinds juli 2013 ben ik, samen met Yvonne en haar Fries Tomtom, bij Victor en Miranka op stal  gekomen met mijn 2 paarden Kadenia en Vive la Reina. Kadenia is nu 21 jaar en is eigenlijk al lekker van haar pensioentje aan het genieten.  Ik reed Kadenia al sinds 2006 maar in 2010 heb ik Kadenia gekocht omdat haar vorige eigenaren haar zonder goede reden naar de slacht wilden brengen. Dit kon ik niet laten gebeuren en nu mag ze dan ook  bij mij oud worden.  Soms train ik haar af en toe nog in de bak maar over het algemeen maak ik met Kadenia heerlijke buitenritten waar we allebei ontzettend van genieten.

Vive la Reina oftewel Metty heb ik in februari 2013 erbij gekocht omdat ik verder wil leren in de dressuur  en graag wedstrijden wil gaan rijden. Ik ben ongelooflijk trots op haar en sinds we bij Miranka zijn gaan lessen zijn we een echt team aan het worden. In de relatief korte tijd dat we hier nu op stal staan hebben we al ongelooflijk veel bijgeleerd samen. Buiten het trainen om ga ik ook vaak met Metty op pad met de trailer om lekker ergens een buitenrit te gaan maken, Dit doen we eigenlijk altijd samen met Yvonne en Tomtom.

Voor mij, Kadeen en Metty had ik het niet beter kunnen treffen. De paarden worden supergoed verzorgd en je merkt aan ze dat ze lekker in hun vel zitten. Het is gewoon een heerlijk gevoel dat je ze met een gerust hart aan Miranka en Victor kan toevertrouwen!  Ik kan mij geen betere plek wensen en hoop dat ook nog heel lang op deze stal te kunnen blijven!


Marchel Elesen

image030Hallo mijn naam is Marchel Elesen 41 jaar oud en rij al vanaf mijn 3 jaar.

Ik rij 2 paarden 1 van mij en de ander is van mijn vrouw  Diana. Een ruin van 10 jaar L springen en een merrie van 4 jaar oud. Ik doe voornamelijk aan springen. Hoe ik bij Miranka terecht ben gekomen? Ik heb ooit paard gereden voor Gerard Verhoeven, die vond dat ik bij de vereniging les moest nemen om het paard beter te leren kennen (rijden). En dat was Miranka heb daar een hele tijd bij gereden totdat de vereniging er mee stopte. Heb Miranka toen een tijd niet gezien totdat Diana en Felicia een les instructeur zochten. Toen kwamen we bij Miranka.

Daar hebben we toen een hele tijd bij gelest, tot ons paard overleed. Weer een tijd niet gelest tot we besloten om dressuurles te nemen met de jonge paarden bij Miranka in Best. We hebben er nu veel baat bij alleen jammer dat ik niet altijd kan ivm mijn werk, maar als we een tijdje verder zijn en Diana kent het paard goed gaat ze lessen als ik niet kan. Ik hoop nog veel bij te leren zodat ik ook in de dressuur mee kan draaien, Miranka succes met je stal.


Marloes Kremers

image039Hallo, ik ben Marloes Kremers. In 1987 ben ik geboren in Tilburg. Op tienjarige leeftijd startte ik met paardrijden, iets dat ik al heel lang graag wilde. In dat jaar, 1997, ging het op de manege echter gruwelijk mis. Een jong, onervaren paard sloeg met zijn achterbeen vol in mijn gezicht. Een kritieke situatie, met veel lichamelijk letsel. Een verbrijzeld aangezicht, een beschadigde nek en een hersenkneuzing. Na diverse operaties bleek mijn gezicht goed te reconstrueren, maar was er veel blijvende schade. Hersenletsel zorgt ervoor dat ik slecht kan plannen en organiseren, dat ik niet tegen veel prikkels kan en dat ik het al heel snel druk vind. Mijn visus is beperkt, met een zicht van 30% en daarbij dubbelbeelden. Door de beschadiging in de nek heb ik zenuwpijn, een verminderde coördinatie en krachtverlies in beide benen en heb ik moeite mezelf in evenwicht te houden. Door de verschillende breuken is er blijvende aangezichtspijn. Nu ben ik gelukkig niet iemand die snel opgeeft, en zeker met paardrijden wilde ik niet stoppen. Van mijn ouders kreeg ik Raffinette, een paard waar ik blindelings op vertrouwde. We hadden veel plezier samen, maar zeker de wedstrijden kostten me veel te veel energie. Ik liep tegen mijn beperkingen aan en werd na een keuring geclassificeerd voor grade 3. Raffinette stierf in 2011, maar in Contessa (ster prok van Ruben Royal) heb ik een waardige opvolger gevonden. Ondanks haar jonge leeftijd is ze ongelooflijk braaf en werkt ze altijd fijn mee. Met haar ben ik gaan trainen bij Miranka, om specialistische hulp te krijgen bij het rijden met mijn beperkingen. Het rijden is leuker geworden nu mijn paard vooruit gaat zonder dat mijn eigen klachten toenemen. In 2008 slaagde ik voor de opleiding ‘paardenverzorgster/groom’ en in 2009 haalde ik mijn ORUN diploma fase II. Dit jaar ga ik beginnen met de opleiding ‘gedragstherapie voor paard en ruiter’ zodat ik van mijn hobby mijn beroep kan maken.


image043Marion van Vreede

Hoi ik ben Marion van Vreede. Op mijn 6e jaar ben ik begonnen met pony rijden, toen ik op mijn 18e op zoek was naar een paard ben ik in contact gekomen met dressuurstal Schellekens en kochten we Mi Amigo, een erg mooie Z-dressuur ruin. Door zijn goede africhting heb ik erg veel geleerd en ook heel veel gewonnen!  En.. tijdens die wedstrijden hebben Mike en ik elkaar leren kennen! Afgelopen jaren heb ik me vooral bezig gehouden met het begeleiden van mijn nichtje Rosan. Ook zij heeft haar 1e pony, Jespi, van Miranka gekocht! Eind vorig jaar hebben we onze pony Robinio (v.Orchard Boginov) verkocht, hij is zeer succesvol door Rosan uitgebracht, mede dankzij de goede begeleiding van Miranka! Afgelopen jaar heb ik ook met veel plezier meegeholpen op de wedstrijden van de paralympische ruiters, erg leuk en dankbaar werk. Voorlopig doe ik het even rustig aan want in augustus verwachten wij ons 1e kindje! Tot die tijd rijd ik, gezien de veiligheid, alleen op Ravel, de stoere maar zéér brave hengst van Miranka.


Mandy Versluis

image025Hallo ik ben Mandy Versluis en ik kom uit Ede. Ik ben geboren in 1994 en vanaf mijn 6e zijn we er achter gekomen dat ik een verminderd zicht heb door te veel hersenvocht in mijn hoofd. Ik heb een zicht van minder dan 5%. Ook al zie ik zo weinig het beperkt mij niet in het paardrijden. Ik rijd al vanaf mijn 5e pony en ik mocht toen ik 12 was op mijn opa’s pony gaan rijden. Een super lieve haflinger genaamd Bonny. Doordat ik slechtziend ben mocht ik op 22 september 2012 deelnemen aan de allereerste Rabo para talentendag. Ik kreeg les van Adelinde Cornelissen en dit vond ik al een super ervaring om aan deel te nemen. En tot mijn grote verbazing werd ik geselecteerd om aan het Rabo talentenplan 2012/2013 deel te nemen. Ik kreeg daarna een berichtje dat ik bij Miranka mocht gaan trainen. Al bij mijn eerste training kon Miranka mij al heel veel nieuwe dingen aanleren, waar ik hard mee aan de slag ging thuis. Het is voor mij wel een eind rijden om naar Best te gaan, maar ik heb er altijd zoveel zin in waardoor ik het niet eens in de gaten heb hoelang we er over doen. Ik voelde me ook gelijk thuis, iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam wat erg fijn is. De Brabantse gastvrijheid is super fijn!! Na elk eind van de trainingen drinken we nog een lekker bakje koffie en praten we de training nog even na.


Michelle van Iersel

image023Hallo, mijn naam is Michelle van Iersel, ik ben 20 jaar oud en woon in Boxtel. Ik ben op 9 jarige leeftijd begonnen met paardrijden op een manege, tot op heden doe ik dit het liefste elke dag! Maar ik moet natuurlijk ook gewoon nog naar school … Toen ik afgelopen maart op zoek was naar een verzorgpaard ben ik eens op internet gaan speuren en ik kwam Dressuurstal Schellekens tegen. De Website zag er erg mooi uit en sprak me aan dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en  heb ik een mail gestuurd met daarin de vraag of ik er terecht kon. En wat een geluk, ik mocht langskomen, er waren net een paar nieuwe pensionklanten bijgekomen en die zochten een bijrijder voor hun paard! Ik kom graag op stal om te rijden, maar natuurlijk ook om te helpen,  de lekkere koekjes en de leuke gesprekken. Het is eigenlijk altijd gezellig op stal met leuke ruiters en lieve paarden! Ik voel me er altijd welkom en ik kan altijd bij Miranka terecht. Ik hoop dat ik er nog een lange tijd mag komen en heel veel ga leren!


Mike Veraa

image042Hallo, ik ben Mike Veraa.

Inmiddels ben ik al heel wat jaren bekend met Dressuurstal Schellekens! Vanaf mijn 12e jaar heb ik dressuurles gehad van Miranka, deze lessen waren een belangrijke basis voor mijn springcarrière, tevens heb ik ook  getraind bij springruiter Omer Karaevli.

De laatste jaren ben ik zelf niet meer zo actief in de paardensport maar mijn vriendin Marion en haar nichtje Rosan lessen nog steeds met heel veel plezier bij Miranka! Ik hou me ondertussen graag bezig met alle groom werkzaamheden en zet me ook graag in om mee te helpen op  wedstrijden van o.a. de paralympische ruiters. Behalve het vlechten, dat laat ik graag aan Marion over!  Komende tijd ga ik me bezig houden met het africhten van ons nieuwe paard, Elegante. Dit is een zeer mooie 3 jr. merrie van Sir Donnerhall x Rubenstein I.(gefokt door Gijs Looymans uit Boxtel) Daarnaast hebben we nog 3 erg mooie pony hengsten in opfok.


Monique ter Boght

Hallo allemaal, Ik ben Monique ter Bogt, 47jr, en heb een rijk paardenleven achter de rug waar in dec 2008 abrupt een einde aan leek te komen. Nadat ik een ongeluk had gehad leek het er even op dat ik de paarden gedag zou moeten zeggen maar dat was bij mij geen optie. Eindelijk sinds een paar jaar mijn eerste `echt` eigen paard dus dat gaan we niet zomaar vaarwel zeggen. Dan begint de periode van herstel en de zoektocht naar mogelijkheden voor mij. Want 1 ding is zeker: ik ga er  alles aan doen omweer op te krabbelen want dat verdient mijn paard.  En dan ontdek ik de stal van Miranka! In april 2013 ben ik daar naar toe gegaan en zijn we aan de slag gegaan. Heerlijk om iemand gevonden te hebben die je begrijpt en je passie deelt, en die je ook nog vooruit kan helpen en er ook voor gaat. Super!

We hebben het enorm naar onze zin en hopen er nog lang van te mogen genieten…………en wie weet wat er nog in het vat zit!?


Naomie van de Bogaard

image004Hallo, ik ben Naomie van den Bogaard en ik ben 14 jaar oud. Ik heb 2 pony’s, een 6 jarige D pony genaamd Meidoornhoeve’s Lindsey en een 4 jarige D pony genaamd Tirsa Blom. Met Meidoornhoeve’s Lindsey rijd ik DL2 en met Tirsa Blom rijd ik DL1.Ik ben bij Miranka terecht gekomen doordat mijn zus Kim ook daar is gaan lessen door haar lichte beperkingen, ik ben toen een paar keer mee geweest naar de les met mijn pony’s en vond het super fijn! Ik heb in die paar keer al heel veel bijgeleerd en mijn pony is ook heel veel vooruit gegaan. We lessen nu 1 keer in de week een uur, en in dat uur weet Miranka mij zoveel huiswerk te geven dat ik weer een week vooruit kan zodat we de volgende les weer een stapje verder kunnen. Ik hoop nog heel veel te leren en met behulp van Miranka nog veel verder te komen in de sport.


Omer Ben Dor

image026Hallo, ik ben Omer Ben Dor, 42 jaar oud en ik woon in Israël. Toen ik 27 jaar oud was heb ik een ernstig motorongeluk gehad, er kwam ineens een tractor de weg op gedraaid. 6 weken later werd ik wakker in het ziekenhuis met een hoge dwarsleasie waardoor ik verlamd was en daardoor aan een rolstoel gekluisterd ben.

Toen ik in 2003 besloot om een eigen paard te kopen kwam ik bij Miranka terecht en ze had werkelijk een fantastisch paard voor me staan, Lennox was de naam van deze grote donkerbruine zoon van Variant. Samen hebben we veel van de wereld gezien, ons hoogtepunt was een zesde plaats op de Paralympische spelen in Athene. Tijdens de spelen in Hong kong in 2008 is Lennox helaas ernstig geblesseerd geraakt. In 2009 heb ik de Europese kampioenschappen in Noorwegen op Ravel van Miranka mogen rijden, we behaalden daar een mooie achtste plaats. Ook de Wereldruiterspelen in Kentucky reed ik op Ravel, helaas had ik hoge koorts waardoor mijn normaal gesproken al slecht functionerend lichaam me danig in de steek liet, we eindigden uiteindelijk op een dertiende plaats. Tegenwoordig ben ik de trotse eigenaar van het paard Ubbia Burga, een imponerende grote bruine ruin met fantastische gangen. Voig jaar werd ik met Ubbia open Belgisch kampioen met een score van bijna 69%. Ubbia Burga staat bij Miranka op stal en wordt door haar getraind als ik in Israel ben.


Rochelle IJsselstein en Stefan

image001Wij zijn Rochelle IJsselstein en Stefan v Eindhoven. Samen hebben wij een 4 jarige ruin Elwood VOD WestenwindxOlivi. Momenteel rij ik met hem in het L1, En Stefan die krijgt les van Miranka op de super knappe hengst Ravel.

Nadat Elwood de kliniek mocht verlaten na ziek te zijn geweest zijn we naar Miranka en Victor toe gegaan. Ze hebben ons echt super begeleid in zijn herstel, we hadden echt nooit gedacht dat hij nu al weer op dit niveau zou lopen. We hebben het echt super naar onze zin, en Elwood kan zich geen betere stal wensen! Ik heb al les van Miranka toen ik nog op mijn pony Rainbow reedt, ik bleef veel logeren bij Miranka en Victor dat was echt altijd super gezellig! Miranka was als een tweede moeder voor me.

De lessen van Miranka zijn zo goed dat ik me geen betere instructrice kan voorstellen. Wij hopen nog heel lang deze geweldige stal te mogen genieten. Miranka en Victor echt bedankt wat jullie allemaal voor ons doen!!!!!!


Riny en Annette van den Oord

image040Door haar positieve benadering  zijn we steeds fanatieker  geworden over de dressuursport en hebben zelfs al enkele wedstrijden gereden. Wij trainen  onze paarden zo goed mogelijk om ze klaar te maken voor het jachtseizoen en Riny rijdt ook SGW, dressuurtraining hoort hier ook bij.

Jachten en samengestelde wedstrijden zijn vaak zware belastingen voor de paarden en daarom is het erg belangrijk dat we de paarden op een goede manier rijden en voorbereiden voor deze inspanningen.

Zo hebben we er zelf meer plezier in en kunnen we ook beter genieten van de jachten.


Sabine Bertrams

image027Hallo, ik ben Sabine Bertrams, 13 jaar oud en ik woon in Oirschot, op 1 km. van Dressuurstal Schellekens.

Mijn vader,van PBM garagedeuren, was bij Miranka op stal geweest om de roldeuren te controleren en toen hij thuis kwam en dat vertelde heb ik gelijk mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan vragen of ik af en toe vrijwilligerswerk mocht komen doen.

Ik wil heel veel leren over paarden en omdat Miranka een internationale stal heeft leek me dat toch een goede plek om ervaring op te doen. Op sommige vrije dagen en een dag in het weekend ga ik naar de stal van Miranka toe, dan mag ik meehelpen/groomen en dat vind ik heel leuk om te doen en ik leer er ook heel veel van.

Reus van Gert Bolmer (reserve kampioen van de Wereld) is mijn favoriet, die mag ik altijd uitstappen van Gert. Ik mag ook vaak kijken als er iemand les heeft, daar leer ik ook heel veel van. Mijn eigen paard Ivita, bijnaam Oma, is ook heel veel veranderd sinds ik bij Miranka op stal kom, we gaan met sprongen vooruit!. Ik vind het super leuk en gezellig op stal en ik kom altijd met vreugde!


Saskia Winkelman

image021Ik ben Saskia Winkelman, moeder van ruiter Bo Molenberg.

Doordat we op stal staan bij Victor en Miranka met de pony van Bo raakte ik vertrouwd in de paardrijsport. Al een paar jaar begeleid ik Bo met haar pony en ik heb me vaak afgevraagd of ik dit zelf ook zou kunnen. Door allerlei lichamelijke klachten heb ik het nooit echt aangedurfd om les te nemen. Bij Miranka zag ik echter de gehandicapte ruiters rijden waardoor ik de stoute schoenen aan durfde te trekken. Sinds oktober 2012 krijg ik les en het is zeker moeilijker dan het er uit ziet maar ik heb er zo ontzettend veel plezier in dat ik het zeker blijf doen. Ravel en Odipous zijn echt een geweldige leerpaarden en super betrouwbaar waardoor ik nooit bang ben geweest en in korte tijd al veel heb geleerd van Miranka. Doordat ik zelf ben gaan rijden ben ik makkelijk in de omgang met paarden geworden waardoor ik Bo ook beter kan begeleiden.

Met een drukke baan is het een heerlijke sport om je hoofd even leeg te maken.


Sterre Basstein

image010Hoi, ik ben Sterre Basstein,11 jaar oud en heb m’n pony Quick Silver sinds November 2012 bij Miranka en Victor op stal staan. Toen ik vijf was (in 2006) ben ik begonnen met paardrijden bij Albert Soethout. Mijn eerste pony was Luna. Een B-pony die superlief is maar niet zo fanatiek als dat ik ben. Luna staat nu bij Raf in Bavel en heeft het daar heel erg naar z’n zin. Ik heb Luna pas nog gezien en hij is een dikkerdje geworden. Als er sneeuw ligt wordt ze voor een slee gespannen. Quick Silver is net als Luna een schimmel maar die is juist heel smal, slank en wel fanatiek. Met Quick Silver doe ik dressuur (CB), springen (CL) en eventing. De bedoeling is dat ik met springen in 2013 de ‘M’ in ga en met dressuur in ieder geval L1 ga rijden. Dat gaat wel lukken want ik krijg heel goed les van Miranka. Ik heb zelfs al een dressuurwedstrijd gewonnen. Eventing vind ik superleuk en dat kan mijn pony als de beste. In m’n eerst wedstrijd werd ik 15e van de 90.

Wat ik ook heel leuk vind is om zelf naar stal te fietsen op zaterdag en dan daar de hele dag te blijven. Meehelpen met Miranka en Victor, boodschappen doen, lol maken met Victor en knuffelen met Johnny, Bertje en Basje. En niet te vergeten… samen lekker boterhammen eten tussen de middag. lk heb het heel erg naar m’n zin bij Miranka en Victor.


Thijs Elesen

image032Mijn naam is Thijs Elesen uit Tilburg.

Ik ben in 1999 begonnen met lessen bij Miranka via de rijvereniging in Udenhout. Dat was toen met het paard Myrona(Dillenburg x Obrecht x Afrikaner xx).

Na die periode ben ik samen met mijn broer Marchel doorgegaan met privélessen. Eerst met het paard Myrona, daarna met het paard Sandokan(Catano x Dillenburg). Deze lessen zijn altijd zeer goed bevallen.Met de paarden Myrona en Sandokan ben ik M-springen geworden.

Nu ben ik sinds een paar maanden weer met een nieuw paard aan het lessen. Met deze Bonita (Apple juice x Dillenburg) gaat het ook weer zeer goed. Wij hopen nog lang bij Miranka te blijven lessen omdat we na al die jaren nog steeds bij blijven leren.


Yonatan Dresler

image029Mijn naam is Yonatan Dresler, 25 jaar oud en ik kom uit Israël. Door zuurstoftekort bij mijn geboorte is mijn rechterkant minder goed ontwikkeld, waardoor ik een Paralympische ruiter ben. Vanaf 2006 kom ik regelmatig naar Nederland om te trainen bij Miranka. Toen ik mijn eerste wedstrijden in Europa reed scoorde ik nog geen 57%. Toch zag Miranka dat ik potentie, doorzettingsvermogen en de wil om mezelf te verbeteren had en is keihard met me aan de slag gegaan. Tegenwoordig rij ik scores rond de 70%, een hele verbetering dus!

In 2009 haalde ik mijn eerste grote prestatie, met Tazmania werd ik zevende op de Europese kamioenschappen in Noorwegen. In 2010, voor de Wereldruiterspelen in Kentucky,  besloten Miranka en Victor om het paard Odipous voor onbepaalde tijd aan mij beschikbaar te stellen, nog geen 6 weken later werd ik met deze fantastische Odipous zesde op de Wereldkampioenschappen met bijna 70%, ineens was ik de held van Israel! Afgelopen jaar hebben we veel buitenlandse wedstrijden gereden, met zeer goede resultaten, daardoor stond ik zelfs op de zevende plaats op de FEI wereldranking. Binnenkort horen we of Odipous en ik een ticket hebben verdient naar de Paralympische Spelen in Londen, dat zou een kroon op ons werk zijn. Miranka en Victor, bedankt voor alles!


Yvonne Koopman

image006Lang leve t internet! Via deze weg zijn loes en ik bij Dressuurstal Schellekens terechtgekomen. Ik met mijn 4 jarige Friese Ruin, Tomtom. We zijn er nog maar kort sinds juni 2013, maar het voelt als altijd! Victor en Miranka zijn super gepassioneerde paardenmensen met het hart op de juiste plaats!  En de ervaring leert mij dat niet ieder paardenpension  dat kan zeggen. Gelukkig zijn wij op het juiste moment gekomen! Tomtom heeft een heerlijk eigen weitje met volop ruwvoer een mooie schone ruime stal met 3x per dag te eten!!! De poetsplaatsen, de longeercircel, de buitenbak, de stapmolen, de zadelkasten, alles klopt!! Het is zo’n heerlijk gevoel dat je je paard en spullen  met een gerust hart achter kunt laten! Buiten de camera s om is nachts ook nog hond truus aanwezig die s’nachts over onze schatten waakt!! Mijn Friesje is natuurlijk nog erg jong en ik had al geprobeerd met wat hulp de knoppen erop te rijden….maar nu ik met Miranka aan het trainen ben…..wauw….Wat een heerlijk paard!!! We hoeven niet meer de trailer op om te gaan lessen dat doen we lekker thuis! En het gaat hartstikke goed……Het paardrijden en het leren begrijpen van elkaar gaat steeds beter en beter. Miranka geeft heel duidelijk les zodat het voor iedereen te begrijpen is. Dus ja ik ben super blij dat ik bij Dressuurstal Schellekens mag staan!!! Dank je wel namens Yvonne en Tomtom!!!