Over Miranka

508Na van jongs af aan behulpzaam te zijn geweest op de ruitersportschool van haar ouders, en na het behalen van het ORUN diploma in 1986, heeft Miranka de keuze gemaakt zich te specialiseren in het geven van dressuurlessen. Onder haar begeleiding heeft menig ruiter/amazone Brabantse en Nederlandse kampioenstitels behaald.

Voordat Miranka definitief besloot om van haar hobby haar beroep te maken heeft ze tien jaar als rechterhand van Mart van Oers, van Van Oers snacks uit Boxtel gewerkt. Omdat ze niet financieel afhankelijk wilde zijn van iemand besloot ze om eerst voldoende geld te verdienen zodat ze op eigen benen verder kon. In die tijd had ze een full time baan en daarnaast reed ze veel paarden en bracht deze uit op wedstrijden.

Als jonge amazone was Miranka erg veelzijdig, ze reed dressuur-, spring- en samengestelde wedstrijden. Vanaf het moment dat ze ging trainen bij Ernest van Loon wist ze waar haar ambities lagen, en koos ze definitief voor de dressuursport. Dat dit de juiste keuze is geweest, blijkt uit het feit dat vele paarden door haar zijn opgeleid tot Z-niveau en hoger, en ze diverse kampioenschappen op haar naam schreef. Hiervoor is ze onderscheiden met de zilveren ruiterster.

In 1999 en 2000 is Miranka bondscoach geweest van het Nederlands Paralympisch Team. In 2000 werd zij door de NBVR gehuldigd ben ontving zij de Gouden Speld. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de paardensport in Nederland.

Daarna is ze het Israëlisch Paralympisch team gaan trainen en begeleiden naar wedstrijden en traint ze nog vele Nederlandse top paralympische combinaties. Ze heeft vele ruiters en amazones begeleidt naar meerdere EK’s, WK’s en de Paralympics van Sydney 2000, Athene 2004 , Hong Kong 2008, Londen 2012 en Rio 2016. Met klinkende resultaten.

Sinds 1 juni 2011 heeft Miranka een eigen trainingscomplex annex pensionstal gevestigd te Best. Een droom die voor Miranka is uitgekomen. Het complex beschikt over 2 binnenhallen, een buitenbaan, grote ruime boxen, een mooie wasplaats met solarium en een kantine. Verder is er voor alle paarden een eigen weiland.  Daarnaast is er een stapmolen aanwezig. Kortom alle faciliteiten die men zich wensen kan.