Lessen / training

Ernest van Loon heeft een belangrijke stempel gedrukt op de manier van rijden bij Dressuurstal Schellekens. Hij leerde ons hoe belangrijk een goede basis is voor ruiter en paard, en dat je daar ook altijd op terug moet kunnen vallen ongeacht op welk niveau je rijdt. Dit alles op een paardvriendelijke, ontspannen en ongedwongen manier zodat je paard het leuk vindt om voor je te werken. Doordat het paard los in het lijf is leert hij makkelijker oefeningen en is er voor de ruiter of amazone veel meer rijgenot.

Helaas was Ernest vanwege gezondheidsredenen niet meer in staat om les te geven en stuurde hij Miranka naar Bert Rutten, wat een welkome aanvulling was op haar manier van rijden. Bert leerde Miranka door middel van veel overgangen en tempowisselingen een betere controle en gehoorzaamheid over het paard te krijgen, zodat dressuur en dressuurproeven rijden steeds makkelijker leek te worden.

Door beide stijlen te combineren heeft Miranka een heel eigen manier van lesgeven gekregen. Doordat ze zelf vele moeilijke paarden heeft gecorrigeerd weet ze hoe moeilijk het kan zijn en kan ze zich goed in de situatie van de ruiter inleven. Bovendien spreekt ze duidelijke en begrijpelijke taal, en leert ze ruiters met gevoel rijden zodat paardrijden uiteindelijk steeds makkelijker wordt. Ook stapt ze regelmatig zelf op de paarden van leerlingen om ze over een moeilijk punt heen te helpen. Dit om de leerlingen te laten zien hoe iets wat moeilijk lijkt heel snel makkelijk kan worden.

Privélessen met uw eigen paard of pony worden op onze accommodatie gegeven. Ook kunt u tijdens uw vakantie uw paard door Miranka laten trainen zodat u na uw vakantie een fijn getraind en goed verzorgd paard weer mee naar huis kunt nemen. Heeft u problemen met uw paard, het gevoel niet verder te komen of wilt u uw paard wat verder door laten trainen dan kunt u ook bij ons terecht.