Gehandicaptensport

Miranka Schellekens draagt de gehandicaptensport een warm hart toe. Onder haar leiding behaalde het Nederlands Paralympisch dressuurteam tijdens de Paralympics van Sydney 2000 één gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Hiervoor werd Miranka onderscheiden met de gouden NBVR-speld voor speciale verdiensten in de paardensport.

Tijdens het WK 2003 in België, de Paralympics van Athene 2004, EK in Hongarije 2006,  het WK 2007 in Engeland, de Paralympics van Hong Kong 2008 , de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010 , de Paralympics in Londen 2012, Wereldruiterspelen in Frankrijk 2014 ,het EK Frankrijk 2015 was Miranka chef d’équipe en trainer van het Israëlische team. Alle ruiters die op deze evenementen uit kwamen reden op paarden die ze bij Dressuurstal hebben gekocht of geleased. De paarden van het Israëlische team verblijven het hele jaar door bij Miranka op stal en worden dan door haar getraind. De ruiters vliegen dan regelmatig naar Nederland om trainingen bij Miranka te volgen. Onlangs heeft Miranka het paard Odipous gesponsord aan Yonatan Dresler uit Israël. Deze wist na een voorbereiding van nog geen twee maanden een uitstekende zesde plaats te behalen met een score van ruim 69% op het WK in Kentucky.

Gert Bolmer, lid van het Nederlands Paralympisch team dat uitkwam op de Paralympics van Sydney 2000 (brons individueel, teamzilver) en Athene 2004 (individueel- en teambrons), London 2012 en die op menig EK en WK van 1999 t/m 2015 grossierde in medailles met als hoogtepunt een prachtige zilveren medaille met gouden randje (verschil 0.05% met nr.1!!)tijdens het WK in Kentucky 2010 wordt nog immer door Miranka getraind. Gedurende het winterseizoen 2009/2010 heeft Gert op de goedgekeurde Groninger dekhengst Ravel van Miranka zich met een monsterscore van 75% geselecteerd voor Indoor Brabant waar hij de BMC ParaEquestrian Cup wist te winnen.

Vanaf mei 2015 is Mitsuhide Miyaji een Paralympische ruiter uit Japan met een verlamming aan rechter arm en been een leerling van Miranka. Mitsuhide was voor zijn ongeluk trainer van racepaarden en dankzij een aantal gulle sponsors kon zijn droom, deelnemen aan de Paralympics 2016 in Rio uitkomen. Via Chiaki Hanaumi, die Miranka al jaren kent, is de samenwerking met Mitsuhide tot stand gekomen. Met een mooie 11e plaats in Rio op Bandero, een paard van Miranka,  werd hij thuis als een echte held ontvangen. De sponsoren hebben inmiddels toegezegd Mitsuhide t/m Tokyo 2020 te blijven ondersteunen.

Door de goede reclame die Mitsuhide voor Miranka heeft gemaakt is de Japanse Paralympsiche ruiter Mina Chinju inmiddels ook een leerling van Miranka.

De gehandicapte Finse amazone Matilda Friberg heeft een wedstrijdpaard gekocht bij Dressuurstal Schellekens en heeft een aantal maanden bij Miranka getraind, evenals ruiters uit Australië die zich in Nederland wilden voorbereiden op het WK in Kentucky.

Miranka is inmiddels een bekendheid in het Paralympische wereldje en dwingt veel respect af doordat haar ruiters op een ontspannen en ongedwongen manier rijden. Op goede paarden die allemaal door Miranka zelf zijn uitgezocht weten de ruiters steeds weer goede scores te behalen op de nationale en internationale wedstrijden.