Geslaagd 2016 voor Dressuurstal Schellekens

image3Druk !! dat was 2016 zeker, met veel mooie maar toch ook verdrietige momenten. Hierbij een kleine terugblik op het afgelopen jaar.

Eind januari wisten we het zeker, Mitsuhide uit Japan had zich geselecteerd voor de Paralympics in Rio, reden voor een klein feestje dachten we maar toen kwam het verdrietige bericht dat Oky, die zo zijn best had gedaan voor Mitsuhide door een zware blessure niet naar Rio zou kunnen. Dan schrik je toch wel even want er was niet veel tijd om met een ander paard nog aan de gestelde limieten te voldoen. Gelukkig mochten we de zeer ervaren Odipous van Saskia en Bo lenen, en besloot ik om een poging te wagen met mijn grote vriend Bandero die voorheen voor Israël en Frankrijk liep zodat we in ieder geval ook een reserve paard hadden. Een en ander pakte goed uit en uiteindelijk is Bandero afgereisd naar Rio. Dat was een grote gok, als ruiter was Mitsuhide nog niet helemaal klaar voor hem, maar gezien zijn gouden karakter 20160908_102757-rioen looplust vonden we hem voor deze zware reis de beste keus. Met 2x een mooie elfde plek in Rio mogen we zeker niet ontevreden zijn, nu gaan we de 4 jaar richting Tokyo 2020 goed gebruiken zodat Mitsuhide en Bandero daar samen als een super team aan de start zullen verschijnen. Via de Facebookpagina  van Dressuurstal Schellekens hebben jullie ons goed kunnen volgen, elke dag heb ik in Rio een verslag gemaakt van onze avonturen daar met veel foto’s /filmpjes, deze zijn soms wel 15.000 !!!! keer bekeken.

20161030_094014Een maand na mijn reis naar Rio ben ik een week naar Japan gevlogen om daar Paralympische ruiters te scouten en trainen en de Japanse kampioenschappen bij te wonen. Dit was een fantastische ervaring voor mij, wat zijn dat een fijne, beleefde en lieve mensen en ik was blij verrast een aantal hele leuke ruiters te zien die potentie hebben om over 4 jaar in Tokyo aan de start te kunnen verschijnen

 

20170209_195038Droevig nieuws was er ook terwijl ik in Japan zat, mijn lieve Tante Tiny overleed op de leeftijd van 67 jaar aan de gevolgen van slokdarmkanker, in mei was ze nog super gezond, ik oktober hebben we haar begraven. Daar schrik je toch wel van. Ik ben haar de avond voor ik naar Japan vloog nog gedag wezen zeggen, ik hoor haar nog zeggen, Miranka als ik je niet meer zie….het ga je goed…., raar om naar de andere kant van de wereld te vliegen in de wetenschap dat ze er niet meer is als je terugkomt.

p1050374Op 11 oktober was het dan zover, ik werd 50 jaar, ja ja ik wordt een oud wijf haha!!  Dus reden voor een feestje. Maar liefst 120 mensen hebben deze super gezellige avond samen met mij gevierd. Ik ben bedolven onder de mooie en leuke cadeautjes, met als hoogtepunt een super mooi spandoek van een foto van Bandero, Mitsuhide en mij in Rio. Deze hangt nu in onze binnenbak zodat ik er elke dag van kan genieten.

3-4aa75fc76d5af1Heel toevallig kreeg ik een super paard op stal, ongezien ingeruild in Engeland, dat was een grote gok, iedereen verklaarde me voor gek haha, maar het voelde goed dus ik dacht….doen!!! Laat in de avond komt hij hier op stal, moe van 3 dagen rondreizen met een transporteur, ik zag hem staan op de grote truck en dacht ach wat heeft ie een lief hoofdje dat valt alvast niet tegen, maar toen we hem los lieten in de binnenbak, Wow, wat kon dat beest lopen zeg!  Ik had nog niks in de gaten, sufkop dat ik ben, zelfs niet toen er in zijn FEI paspoort de naam San Remo stond, mijn excuus is… het was een ruin…,  tot ik om half 2 wakker schiet en bedacht dat Dorine tegen mij zei dat San Remo naar Engeland verkocht was en daar gecastreerd was. Dus vlug zijn levensnummer opgezocht op internet en toen heb ik 10 minuten lang dubbel gelegen van het lachen, ja hoor het was de ex goed gekeurde dekhengst San Remo, dat die nou op deze manier bij mij op stal moest komen!  Jullie snappen wel dat ik de hele nacht niet meer geslapen heb en om 6 uur Dorine wakker gebeld heb die zo ongeveer mijn oor eraf schreeuwde toen ze het hoorde. En wat een super fijn en lief paard was het, los door zijn lijf, een super fijne mond en zeer werkwillig (dat was vroeger wel anders vernam ik later van mensen), ik heb elke dag genoten van mijn ritjes met hem en heb hem al snel via een filmpje verkocht naar Israël waar nu een jongen van 13 heel blij met San Remo is en alle prijzen met hem wint!

IMG-20160419-WA0002Mijn leerlingen gaan ook allemaal als een speer, vaak hoge scores van over de 200 punten, veel oranje linten, en complimenten van de jury’s dat de paarden zo lekker los door het lijf lopen en ze daarvan genoten hebben! . Daar doe je het als instructeur toch voor. Ik vertel mijn leerlingen altijd dat ze voor zichzelf een doelstelling moeten hebben als ze op wedstrijd gaan, als ze daaraan voldaan    hebben dan vind ik de wedstrijd geslaagd!                                                                                                                      Mijn instructeur 283Ernest van Loon ( helaas in 2008 overleden) , had altijd een aantal hele mooie en vooral wijze spreuken met betrekking op de wedstrijd, een paar daarvan wil ik graag met jullie delen. Hij vertelde me altijd Miranka, een gewonnen prijs is geen brevet van bekwaamheid, en een voldaan gevoel na de rit is belangrijker dan een gewonnen prijs, en daar had Ernest helemaal gelijk in!  Nog een paar wijze spreuken van Ernest:* ergert U niet…verbaasd U slechts (deze gebruik ik zelf ook vaak haha), *Ongeduld doet veel mislukken, *het gedrag van een paard is meestal datgene wat een mens ervan gemaakt heeft,* men kan zijn rijkunst versterken door zijn haast te beperken,*men maakt de grootste fout door kleine fouten over het hoofd te zien,*de africhting van het paard is de afspiegeling van de bekwaamheid van de ruiter,*als aanleuning niet deugt is rijden geen vreugd.

20150524_112831Begin 2017 kwam ik in Friesland een oude vriend op het spoor, 4 jaar geleden verkocht maar nooit vergeten. Mijn “spiegeltje” is weer terug op stal, ik geniet weer elke dag van hem, hij danst door de bak, wat ben ik blij dat hij er weer is en hij volgens mij ook!  Ook kocht ik een paar weken geleden via via een heel fijn zwart Z2 dressuurpaard bij, ruin, 173 groot,  dat zou wel eens een super fijn Para paard kunnen worden. Hij pakt de training heel goed op, is leergierig en img-20170117-wa0004slim!

 

Miranka naar Japan

20150621_151319Maandag 24 oktober vliegt Miranka voor een week naar Japan op verzoek van de Japanse sportfederatie. Ze gaat daar ruiters scouten en trainen met het oog op de Paralympische spelen van Tokyo 2020 (Japan). Daarna zijn de open Japanse kampioenschappen waar Miranka ook aanwezig zal zijn. Miranka zal op Facebook haar ervaringen en belevingen plaatsen zodat we allemaal mee kunnen genieten van haar reis naar Japan.

Super gezellig feest voor mijn 50ste verjaardag

Op 11 oktober was het dan zover, ik werd 50!!  Voor vele mensen is die leeftijd een drama, maar ik zeg altijd je bent zo jong als je jezelf voelt, nou dat is dus nog lang geen 50 haha!!  Op vrijdag 21 oktober was het groot feest, vele vrienden en bekenden kwamen op deze avond naar Best om deze mijlpaal samen met mij te vieren, dus de feestzaal zat stampvol! Er was veel taart, ons mam had maar liefst 50 liter van haar lekkere erwtensoep gekookt, en natuurlijk moest de frietpan aan zodat we ook nog lekkere snackjes kregen. Het werd een zeer geslaagde avond waar we allemaal met veel plezier op terug kunnen kijken. Iedereen bedankt voor de hele mooie cadeautjes. xxx Miranka

Video Mitsuhide en Bandero

Valerie kei bedankt dat je de PowerPoint van Mitsuhide en Bandero over de voorbereidingen richting Rio hebt gemaakt en op You tube hebt geplaatst!  Nu kan iedereen zien hoe we bij Dressuurstal Schellekens in Best  Mitsuhide en Bandero trainen en klaarstomen voor Rio. Ik hoop dat jullie ervan genieten!!  Groetjes,  Miranka Schellekens

Lease ruiter gezocht!

Voor een paard van een klant zijn we op zoek naar een fijne en lieve lease ruiter die een paard voor 3 dagen in de week wil leasen. We zoeken een lease ruiter voor een mooi zwart 4 jarig braaf ,lief, mooi, fijn bewegend en fijn te rijden paard.                                                                                            Ook hebben we een wat ouder dressuurpaard te lease, deze mooie vos is super lief, heeft een hart van goud en is een echte knuffelbeer, hij is braaf en fijn te rijden en super geschikt voor een ruiter die van de manege komt en wil kennis maken met een eigen paard. Ook dit paard is voor 3 dagen te lease. Voor meer info mail naar info@dressuurschellekens.nl

Gezellige onderlinge wedstrijd

Afgelopen zondag was er op stal weer een super gezellige onderlinge wedstrijd met als jury Jackie uit Japan!  Voor Mitsuhide was dit de laatste oefenwedstrijd voor Rio en het was fijn om te zien dat na heel veel oefenen,oefenen en herhalen het een en ander goed is blijven hangen. Jackie uit Japan was speciaal overgekomen om de vorderingen van Mitsuhide te bekijken en toen hebben we mooi van de gelegenheid gebruik gemaakt en haar aan de 20160814_121357jurytafel gezet! Onze ruiters deden natuurlijk extra hun best voor deze internationale jury en we kregen na afloop een compliment over onze ruiters en hun fijn bewegende paarden!  Na afloop kwam ,onder het genot van snackjes en een drankje, de uitslag.  Iedere ruiter brengt een cadeautje mee, dat gaat in de grabbelton, en tijdens de prijsuitreiking mag iedereen een cadeautje grabbelen. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag en dan nu……..op naar Rio.

Mitsuhide op Bandero naar Paralympics Rio

FB_IMG_1469377511732Over een maand is het zover, dan vertrek ik vanuit Luik met de “paardenvlucht” naar Rio waar de Paralympics gehouden worden.  Rio…..het leek nog zo ver weg maar de tijd vliegt!  Mitsuhide komt van 5t/m 18 augustus voor de laatste trainingen naar Best, deze week hebben we definitief doorgegeven met welk paard Mitsuhide in Rio zal gaan starten. We zijn in de luxe positie dat we kunnen kiezen uit 2 paarden, maar dat maakt het ook zo verdomt lastig want welk paard  is uiteindelijk de beste keuze?  Omdat hij in Japan op veel kleinere paarden traint, vaak ex dravers ,die toch wel iets anders zijn afgericht dan onze grote jongens van 1.73 en 1.78 groot is het rijden hier toch wel even iets heel anders voor Mitsuhide.  Maar de wil is er zeker, ik kan alleen maar complimenten maken voor de gedrevenheid en vastberadenheid van Mitsuhide om goed op onze paarden te leren rijden. In Rio is het warm , het is een flinke reis wat voor de paarden ook een behoorlijke belasting zal zijn, dus uiteindelijk hebben we in goed overleg me20150621_151316t Mitsuhide,Jackie, onze dierenarts en eigenaren van de 20 jarige maar nog steeds topfitte Odipous gekozen voor de 10 jarige ruin Bandero. Vorig jaar in mei is Bandero bij ons op stal gekomen en hij heeft inmiddels onder 3 ruiters op internationale Para wedstrijden gestart , hij heeft onder Yonatan uit Israël o.a. deelgenomen aan het EK in Frankrijk, daarna heeft de Franse ruiter Jose een aantal wedstrijden op hem gereden om te kijken of er een match was voor Rio.  Maar door een blessure van het leenpaard waarmee Mitsuhide zich geselecteerd had voor Rio hebben we in maart besloten om zowel Bandero, (eigendom van Dressuurstal Schellekens), als Odipous, (eigendom van Bo Molenberg en Saskia Winkelman),  in te gaan zetten voor Mitsuhide om zo de vereiste FEI scores voor Rio met 2 paarden te kunnen behalen.  Door zijn handicap20150621_153502, zwaar hersenletsel en  verlamming van zijn rechterkant , is het voor Mitsuhide, die voorheen race paarden trainde, heel moeilijk om nieuwe dingen te leren en te onthouden, alleen door heel veel te herhalen, filmpjes te maken die hij thuis eindeloos met zijn vrouw kan bekijken, en vooral heel veel geduld lijkt het nu dan toch te gaan lukken. Met 2 nieuwe paarden de kwalificatie wedstrijden rijden was eigenlijk een onmogelijke opgave voor Mitsuhide, zeker omdat de paarden totaal anders gereden moesten worden en er maar een goed uur tussen de starttijden van de 2 paarden zat, dus was het nogal haasten voor ons maar gelukkig had ik super groom Bo mee die zich de benen onder haar kont uit gerend heeft!  Het is dan ook heel facebook_1470064356954knap dat het hem gelukt is om met allebei de paarden de vereiste scores te behalen, en het zal voor hem alleen maar makkelijker worden nu hij weet op welk paard hij zal gaan starten in Rio. Nu kan de focus totaal op Bandero, en zullen we de komende weken nog heel hard moeten trainen zodat we in Rio goed voor de dag kunnen komen!  De eigenaren van Odipous en Jackie uit Japan, steun en toeverlaat van Mitsuhide en Yumo,  komen ook naar Rio om ons aan te moedigen, Bo en Jackie zijn geaccrediteerd als eigenaar van Bandero zodat ze ook bij de stallen en trainingen aanwezig mogen zijn.  Bij deze wil ik Bo, Saskia en Anne nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van hun paarden aan Mitsuhide!!!

Dressuurdames in vorm!

IMG-20160419-WA0002Afgelopen tijd hebben een aantal ruiters van Dressuurstal Schellekens bijzonder goed gescoord op de wedstrijden. Liesbeth Hovius behaalde met haar mooie vos Flylight 2x een eerste plaats met een prachtige score van 203 punten!  Priscilla heeft haar zwarte parel Ubelisk ook super aan het lopen na 2 mooie overwinningen met 195 en 193.5 punten werd de overstap naar de L1 gemaakt, waar ze meteen een mooie score van 189 punten te pakken had!  Rianne en haar stoere Zeo hebben in zeer korte tijd 15 winstpunten in de klasse L2 bij elkaar gesprokkeld, na hele mooie scores van 205 en 198 punten wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging, starten in de klasse M1 ! Lindsey heeft met haar pas 4 jarige hengst Hassan ook hele mooie scores 20160529_133656facebook_1459257937463behaald, helaas had ze een selectie wedstrijd te weinig gereden maar met scores van 208.5 en 205 punten had ze op de Brabantse kampioenschappen niet misstaan! Luna met Utelle staat pas een paar maanden bij ons op stal, Utelle kon voorheen wel eens erg ondeugend zijn op wedstrijd maar gelukkig lijkt een andere manier van trainen de oplossing te zijn voor haar nukken. Als leermoment besloten we dat ze toch weer op wedstrijd moest gaan en groot was de vreugde dat Utelle nu al 3 wedstrijden achter elkaar zich keurig gedragen heeft! Met mooie scores van 186 en 187 punten in de klasse L2 zijn we dan ook heel IMG-20160703-WA0000erg blij!  Marly heeft aan haar nieuwe paard Flashback een echte blikvanger, Flash is 180 groot en danst door de baan. Flash had nog niet veel van de wereld gezien toen Marly hem kreeg dus hij kreeg een cultuurshock toen hij bij ons op stal kwam want wij verstoppen onze paarden niet voor geluid en “enge” dingen daar moeten ze maar aan wennen, gelukkig pakt hij alles heel snel op en laat hij zich goed corrigeren dus dan ga je eens de ring in om te kijken hoe dat gaat. Nou, dat ging echt super, scores van 209 en 214 punten zijn voor Marly tegenwoordig heel normaal dus de L1FullSizeRender waren ze zo uit, en na 2 wedstrijden in de L2 heeft ze al 9 winstpunten bij elkaar gereden!

Geslaagde onderlinge wedstrijd

Het zonnetje scheen, de ruiters waren de paarden al vroeg aan het wassen,poetsen.vlechten , iedereen was er klaar voor dus de wedstrijd kon beginnen!  Het werd een drukke en gezellige dag, er werd goed gereden, iedereen hielp elkaar, en er waren heel veel supporters om de ruiters aan te moedigen. Sam had geregeld dat Drunens Ruiterhuis, Ruiterstad Oirschot en van Nunen dierenspeciaalzaak  de prijzen  beschikbaar stelden, allemaal super bedankt!   Na afloop hadden we een klein feestje omdat Dressuurstal Schellekens alweer 5 jaar  op deze lokatie in Best zit. Op zondag 14 augustus is de volgende onderlinge wedstrijd , dit is  voor Mitsuhide Miyaji uit Japan de laatste wedstrijd als voorbereiding op de Paralympics in Rio.20160529_140154 (2)